Ugetthepicture

Nyheter

Back to All Events

Bokrelease


Prisbelönad bok "Smak av Norrsken" 

I samarbete med Björn Ylipääs fantastiska texter och Lena Ylipää Abrahamssons magiska matkreationer har jag fångat och skapat bilder som följer en matresa utöver det vanliga.

Boken vann Gourmand Awards Sverige 2018 och skall med till den internationella galan som jämförs med vad Oscar galan är för filmindustrin, som i år äger rum   i Yantai Kina den 29 maj.

För info och beställning:

www.smakavnorrsken.se

Björn Ylipää tar med er på sin resa hur hans norrsken smakar. Boken är en matresa med recept och konstnärliga matbilder knutna till berättelserna. Bilderna är komponerade av Lena Ylipää Abrahamsson, Björn  och Janus Langhorn som även fotograferat dem. Berättandet har ett existentiellt anslag kryddat med Tornedalsk berättartradition och hemlängtan. En resa bort men också hem. Från de djupaste skogarna norr om polcirkeln där snön färgas röd, till svenska Gastronomins högborg Måltidens hus i Grythyttan och ända ner i den röda myllans terroir på en vingård i Sydafrika.  Smakresan tar oss även in i de innersta tankarna med tvivlet, ångesten, skulden, kärleken och kreativiteten och hur de smakar.

 

 

Later Event: February 1
Behind the image